Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lovas Könyvek

2009.02.24

Diablo sorozat

   

Diablo, álmaim lova

 

Ricki apja szeretné, ha lánya jobban tanulna, de Rickinek nehezére esik, hogy figyeljen az órákon. A mamáját nagyon elfoglalja a munkája, és alig van ideje, hogy leüljön a lányával beszélgetni. A tinédzserek élete olykor nehéz, ám Rickit igazából nem a szülei vagy a jegyei aggasztják, hanem Diablo.

Kiderül, hogy ezt a gyönyörű lovat bántalmazza a tulajdonosa, ezért Ricki úgy dönt, tennie kell valamit. Ám amikor a mamája megtiltja, hogy betegye a lábát az istállóba, Ricki kétségbeesik. Diablo iránti szeretete olyan erős, hogy elhatározza, kezébe veszi az ügyet, és bármi áron megmenti Diablót kegyetlen gazdájától.

 

   

Diablo, a hős

 

Amikor Ricki karácsony este lefekszik, biztos benne, hogy nem fog tudni elaludni. Még mindig nem tudja elhinni, hogy az istállómesternek köszönhetően Diablo az övé. Aki ezután vén bolondnak meri nevezni Jake-et, vele gyűlik meg a baja.

 

Jake meggyőzi Ricki apját, hogy nem a lovak tehetnek arról, hogy Ricki rosszul tanul. Így azután nem tiltják meg neki, hogy az istállóba járjon, sőt kap egy saját lovat!

 

Ám nem mindenki osztozik Ricki örömében. Hamarosan tapasztalnia kell, hogy furcsa, vészjósló dolgok történnek az istállóban, és a célpont nem más, mint Diablo. Ricki nem is sejtette, hogy irigyei lesznek, és az irigység rosszindulatot szül.

 

   

Diablo új otthona

 

A tizenhárom éves Ricki most boldog. Szülei ugyanis elhatározták, hogy leköltöznek egy vidéki farmra. Ez nagyszerű hír a kislány számára, hiszen így végre-valahára maga mellett tudhatja majd lovát, Diablót. Örömét csak fokozza, hogy a valamikori két cirkuszi ló, Rashid és Sharazan is az ő farmjukra kerül Doktor Holliday-jel és Chico szamárral együtt: Diablónak sok barátja lesz hát.

Mielőtt azonban a lovakat átszállíthatnák, nagy baj történik: egyszerre csak az összes lónak nyoma vész. Az egyedüli szemtanú Chico, aki persze nem tudja elmondani, mi történt. Ricki elszánt nyomozásba kezd barátaival. Viszontlátják-e valaha is szeretett lovaikat?

 

Mi a baj, Diablo?

 

Ricki már nagyon várta a nyári szünetet. Nem kell korán kelnie, annyit foglalkozhat a lovával, Diablóval, amennyit csak akar, s hosszú, ráérős túrákra indulhat vele.

A dolgok azonban nem egészen úgy alakulnak, ahogyan azt eltervezte. Valaki fájdalmat akar okozni Rickinek, és ennek legkönnyebb módja, ha a kislány számára legkedvesebbet: Diablót bántja. Ricki épp a barátaival lovagol, amikor felharsan a szörnyű hang… éles, akár egy szirénáé…

 

„Diablo rémülten felágaskodott; szeme fehérje kivillant.

            Ricki annyira megriadt, amikor a ló két lábra állt, hogy kicsúszott a szár a kezéből.

– Diablo! Neee!

A lány megbotlott és elesett, Diablo pedig halálra rémülten megugrott. Menekülni akart a fülsiketítő hang elől, a kantárja azonban fennakadt a bozótosban.

A zaj betöltötte a levegőt.

Diablo újfent nekirugaszkodott, ekkor azonban sérült lába másodszor is kificamodott. Megpróbált megállni a három ép lábán s megtartani egyensúlyát, de hiába. Megingott, kilépett oldalra, a beteg láb pedig felmondta a szolgálatot. Diablo a földre zuhant...”

 

Diablo a viharban

 

A borzasztó viharban Kevin lova megvadul a mennydörgéstől. A fiú kétségbeesetten igyekszik nyeregben maradni. Másodpercekkel később azonban lovával együtt nyom nélkül eltűnik. Ricki azonnal barátja keresésére indul, hiszen ki tudja, mi baja eshet. Lehet, hogy megsérül… vagy még rosszabb.

 

„Újabb nagy villanás, melyet hatalmas csattanás és mennydörgés követett. Diablo kővé dermedten megállt, mintha lebénult volna. Aztán akkorát nyerített, hogy egész teste beleremegett. Rickit kilelte tőle a hideg.

– Ne, Diablo…  nem szabad! – sikoltott ijedtében, mert a ló métereken keresztül rángatta őt ide-oda. Ment a maga feje után, s állandóan váltogatta az irányt.

Aztán Diablo megtorpant, megint mozdulatlanná meredt, majd mellső lábával a földet kapálta. Izgatottan horkantott, s fejét előrenyújtotta. Vajon meghallott valamit? Rickinek felgyorsult a szívverése...
 

Csillag születik

 

„Napsugár félelmetes nyerítéssel támadt Diablóra, s már harapott is. A fekete ló nem számított a támadásra, élesen visszanyerített, majd fenyegetőn felágaskodott, és a vemhes kanca felé rúgott. Napsugár látta a közel lendülő lábakat, de állapota miatt nem tudott elég gyorsan menekülni, s Diablo súlyos patái a farára csapódtak. Napsugár megingott az ütés erejétől, s elzuhant a földön.”

 

Képzeld el, hogy megtalálod álmaid lovát. Ő az, akire mindig is vágytál. S most képzeld el, hogy ez valaki másra szörnyű bajt hoz.

 

Ricki és barátai arra számítanak, hogy a lovas farmon eltöltendő hosszú hétvége életük legnagyobb kalandja lesz. Igazuk is lett. Csak nem úgy, ahogyan azt szerették volna.
 

Diablo hasonmása

 

Ricki a barátaival visszatér a mesés Highland-birtokra, hogy meglátogassák barátnőjüket, Gwendolynt, újra láthassák a gyönyörű tenyészistállókat, és természetesen, hogy lovagoljanak.

A történet akkor vesz izgalmas fordulatot, amikor végre találkoznak Garibaldival, az értékes ménnel, aki pontosan úgy néz ki, mint Ricki lova, Diablo.

Az élet azonban nem egyszerű a Highland-birtokon: Rickiéknek segíteniük kell megvédeni a lótenyészetet egy eszelős gonosztevőtől, miközben Highland asszony látszólag fontolóra veszi egy kíméletlen üzletember ajánlatát, aki mindenáron meg akarja szerezni magának Garibaldit.

Mi mindenre lehet képes ez az ember, hogy elérje céljait? Rickinek sok fájdalmat okoz a kérdésre adott válasz.
 

A hagyaték

 

Micsoda nap! A western lovasklub találkozója rengeteg vidámságot tartogatott – Ricki nagyszerűen kijött Lexszel, sőt még csodaszámba menő lovát is kipróbálhatta. A baj akkor kezdődött, amikor Kevin, Ricki barátja féltékenykedni kezdett. Miután a fiú hirtelen haragjában korán otthagyta a partit, Ricki is úgy döntött, hogy hazalovagol. Útközben azonban rátalált egy szomorú tekintetű, elhanyagolt pónira egy kihalt tanyán, és elhatározta, hogy hazaviszi… Legvadabb álmában sem gondolta volna, hogy ezzel milyen nehézségek veszik kezdetét.

 

Az Echo-tó titka

 

Hűha! Mi lehet a palackban? Talán üzenet? Esetleg elrejtett kincshez vezető térkép?

Bármi legyen is az, ott lebeg az Echo-tó közepén, és lehet, hogy titokzatos események – köztük például az utóbbi időben gombamód elszaporodott betörések – megoldásának kulcsát rejtegeti. Lehet ennek valami köze Lillian barátnőjének súlyos lovas balesetéhez?

            Egy dolog bizonyos: az Echo-tó titka ez alkalommal is az izgalmas kalandok ösvényére vezeti Rickit, imádott lovát, Diablót és barátaikat.

   

 

 

Őrangyal sorozat

 

Sivatagi dal

 

Sophie olyan sok nevelőszülőnél élt már, hogy számon sem tudja tartani őket. Végül azonban igazi otthonra lel Joel és Kalene farmján. Úgy bánnak vele, mintha vér szerinti lányuk lenne, és azt is megengedik neki, hogy lovagoljon legértékesebb arab kancájukon, Arián. Sophie azt reméli, hogy itt már semmi nem áll boldogsága útjában.

 

Ekkor azonban nagy hibát követ el, és akaratlanul veszélybe sodorja a lovat. Félelmében, hogy nevelőszülei elküldik őt, ha rájönnek, mit tett, Sophie elrejti Ariát, és elhiteti Joellel és Kalene-nel, hogy a kancát ellopták. Gondosan kidolgozott terve, amellyel mindent rendbe akart hozni, eleinte működni látszik, de azután bekövetkezik a tragédia. Sophie-t elüti egy autó, de nem akarja elmondani Joelnek és Kalene-nek, hogy Aria egyedül van a sivatagban. A lány nélkül azonban a lóra pusztulás vár. Sophie kétségbeesik, de ekkor váratlan segítség érkezik. Ki ez a lány, aki beszélni tud a lovakkal, és megérzi a rájuk leselkedő veszélyt? Vajon megbízhat benne Sophie?

 

Fekete tűz

 

Lisa apját nagyon bántja, hogy egy idegennek kellett eladnia Evergreen Manort, az ősi családi birtokot és az összes lovát. Amikor rájön, hogy Lisa átjár Pickering bácsihoz, az új tulajdonoshoz, végképp kijön a sodrából. Lisa megijed, mert még sohasem látta ilyen feldúltnak az apját. Ennek ellenére továbbra is átjár az öreghez és szeretett lovához, Jupiterhez. Éjszakánként elszökik otthonról- nemcsak azért, hogy apja ne tudjon róla, hanem azért is, nehogy összeakadjon  Pickering undok unokaöccsével, Jimmyvel. Bár a fiatalember megmondta neki, hogy a nagybátyja nem akarja többé az istálló környékén látni, Lisa nem hisz neki.

Egy szép napon megjelenik egy titokzatos, aranyhajú lány. Azt mondja, Angelicának hívják, és szívesen segít Lisának. Van valami különös ebben az ismeretlen lányban. Vajon ki ő, és honnan került ide?

 

Keselyűk földjén

 

„– Szia – szólította meg az idegen lány. Elena elkapta tekintetét a fekete kancáról, és Mora nyírott sörényére szegezte. Félelem kúszott föl a gerincén: a lány szeme aranyszínű volt. 

– Angelica vagyok – szólt lágy hangon a lány. – Téged hogy hívnak?

Elena nem válaszolt. A szája kiszáradt, a nyelve nem engedelmeskedett. Érezte, hogy zsibbad a tarkója.

– Mondanom kell neked valamit, valami fontosat. Meg kell hallgatnod – folytatta az ismeretlen lány. – Apád és Gato életveszélyben vannak, meg kell mentened őket.”

 

Elena édesapja lovával, Gatóval együtt csapdába esett a hegyekben. Nincs esélyük a túlélésre, hacsak nem kapnak gyorsan segítséget. Felettük kondorkeselyűk köröznek – arra várnak, hogy lecsaphassanak, amint áldozataik eléggé legyengültek. Elena az egyetlen, aki idejében apja segítségére siethetne, de nem bízik az idegen lányban, aki a semmiből bukkant fel – azon a vad fekete lovon, melyet még soha senkinek sem sikerült befognia…

 

A betolakodó

 

„Kinyitotta a roskadozó épület ajtaját. Mielőtt belépett volna, óvatosan felfelé kémlelt: semmi nem lapult odafenn, hogy a nyakába hulljon. A múlt héten egy üres vödör kis híján a fejére zuhant, azóta mindig körülkémlelt, mielőtt belépett a farm régi épületeinek valamelyikébe. Miután a vödör majdnem a fején landolt, Ali rájött, hogy a farmon mostanában történő sok furcsaság nem a véletlen műve. Valaki elmozdította a tárgyakat, csapdákat állított, megpróbált sérülést okozni neki vagy a lovaknak.Valaki behatolt védett birodalmukba.”

 

Váratlanul egy titokzatos, aranyhajú lány bukkan fel a farmon. Ő Angelica, aki rejtélyes módon megérzi a veszélyt, tud beszélni az állatokkal, természetfeletti képességei és angyali hangja van. Egy őrangyal. Megbízhat-e benne Ali?

 

Gyerekrablók fogságában

 

Az írországi vad Burren-fennsíkon Erin csak lova, Ügyes segítségével menekül meg elrablói elől, akiket viszont látszólag semmi sem állíthat meg abban, hogy ismét megpróbálják elkapni áldozatukat. Van-e valaki, aki megmentheti Erint?

Egyszer csak felbukkan egy különös, aranyhajú, borostyánszemű lány. Természetfeletti ereje van – tud beszélni Ügyessel és megérti, amit a lovak mondanak neki. Talán ő lesz a megmentő? Az idő fogy, és Erinnek segítségre van szüksége…
 

Csalóka álmok

 

Joanna egy nap segélykiáltást hall, de hiába keresi, nem akad a bajbajutott nyomára. Helyette azonban talál három lovat, akiket a szomszédjukban élő idős ember egy szűkös, omladozó fészerben tart bezárva. Az egyikükben Joanna egy környékbeli versenylóra ismer, s szörnyű gyanú ébred benne: az öregúr közönséges lótolvaj!

Az igazságot egyedül Cally, Mr. Thomas unokája ismeri, aki kiáll nagyapja mellett. Hogy a lovakat megmentsék, a két kislány ereje kevés, s Cally már sejti, hogy mindeközben a nagyapja is segítségre szorul. Az öregembert csalóka álmok zavarják össze, s ha nem hallgat az angyali tanácsra, ki tudja, milyen mélységek felé zuhan, s kiket sodor magával…
 

A tornádó

 

Chance és legjobb barátnője, Hanna egy nap lovagolni indulnak, ahová magukkal viszik Chance kancájának kiscsikóját is. Kellemesen érzik magukat – mindaddig, míg össze nem találkoznak két kiállhatatlan iskolatársukkal. Azt hiszik, ennél rosszabb már nemigen történhet velük, de tévednek: szörnyű tornádó csap le rájuk, még mielőtt fedezékbe húzódhatnának. A lányok elveszítik egymást, a csikó eltűnik, és senki sincs, aki megóvhatná a gyerekeket…

Egyszeriben azonban egy aranyhajú, borostyánszín szemű idegen lány terem ott a semmiből, aki önzetlenül, minden képességét latba vetve próbál a lovak és lovasaik segítségére lenni. Csakhogy a természet pusztító tombolását megfékezni talán még egy földre szállt angyal ereje is kevés.

 

Heartland sorozat

 

 

Hazatérés

 

Heartland varázslatos hely a virginiai hegyekben: menedékül szolgál olyan lovaknak, akiket bántódás ért. Itt megtanítják őket újra bízni az emberekben.

 

Amynek Heartland az otthona, amióta az eszét tudja: kiskorától figyeli, ahogyan édesanyja a lovakkal törődik. A lány örökölte anyja természet adta tehetségét, ért a lovak nyelvén. Amikor egy tragikus baleset mindent megváltoztat, Amynek hinnie kell a csodákban, ahogyan édesanyjától tanulta.

 

A vihar után

 

Heartland varázslatos hely a virginiai hegyekben: menedékül szolgál olyan lovaknak, akiket bántódás ért. Itt megtanítják őket újra bízni az emberekben.

 

Amy nem látta Spartant a balesetet követően – miután az a viharos éjszaka örökre megváltoztatta mindkettejük életét. Spartan nemsokára Heartlandbe érkezik. Többé már nem ugyanaz a ló, és Amy hihetetlen dühöt vált ki belőle: vicsorog és dobol a patáival, amikor meglátja a lányt. Amynek még ki kell hevernie a történteket, és úgy tűnik, képtelen segíteni Spartannak, pedig talán ő az egyetlen, aki ezt megtehetné.

 
 

Szabadulás

 

Heartland varázslatos hely a virginiai hegyekben: menedékül szolgál olyan lovaknak, akiket bántódás ért. Itt megtanítják őket újra bízni az emberekben.

 

Pegazus az egyetlen, aki Amy múltjából megmaradt, de az öreg ló állapota egyre romlik. Amy gondosan ápolja és ugyanakkor megpróbálja Heartlandet egybetartani. Eleinte arra törekszik, hogy édesanyja módszereit alkalmazza, de a farmon minden kezd széthullani. Amynek az összes bátorságára szüksége van, hogy szakítson édesanyja örökségével, mert ez az egyetlen mód, hogy szabaddá váljon és megtalálja saját útját.
 

Új esély

 

Heartland varázslatos hely a virginiai hegyekben, menedékül szolgál olyan lovaknak, akiket bántódás ért. Itt megtanítják őket újra bízni az emberekben.

 

Amy tudja, hogy Ty mennyire fontos Heartland és saját maga számára is. A kislányon kívül ő az egyetlen, aki megérti Heartland jelentőségét; ők ketten kötelezték el magukat, hogy megmentik és meggyógyítják a problémás lovakat. De a barátságuk veszélybe kerül, amikor Ben, az új istállófiú megérkezik. Idővel Amy rádöbben, hogy eltaszította magától Ty-t, aki talán kész arra, hogy örökre eltávozzon Heartlandből.
 

Jöjjön, aminek jönnie kell

 

Heartland varázslatos hely a virginiai hegyekben: menedékül szolgál olyan lovaknak, akiket bántódás ért. Itt megtanítják őket újra bízni az emberekben.

 

Amyt nagyon felkavarja, hogy a nővére, Lou megpróbálja felvenni a kapcsolatot az édesapjukkal, aki hosszú évekkel ezelőtt elhagyta őket. Nem akarja visszafogadni a szívébe, és mindent megtesz, hogy elfelejtse, ezért figyelmét inkább az új lóra, Melodyra összpontosítja. Amikor azonban komplikációk lépnek fel Melody megszületendő csikója körül, és úgy tűnik, csak valami csoda segíthet, Amy rádöbben, hogy az élet nem arról a fájdalomról szól, amit az ember a múltban átélt, hanem a reményről, amellyel a jövőbe néz.
 

Egy nap majd rájössz

 

Heartland varázslatos hely a virginiai hegyekben: menedékül szolgál olyan lovaknak, akiket bántódás ért. Itt megtanítják őket újra bízni az emberekben.

 

Amy édesanyjának halála óta Ty-t a lovászfiút egyre szorosabb kötelék fűzi Heartlandhez. Amy és Ty vállán nyugszik Heartland sorsa, közösen felelősek Heartland működéséért és a lovak gyógyulásáért. Természetesen már semmi sem lehet olyan, mint rég, de Amy nehezen hiszi el, hogy a Ty-jal való kapcsolata is megváltozott. Amikor azonban a család válságos időszakot él át, Amy ismét Ty-hoz fordul segítségért.

 

A sötétből a fényre

 

Heartland varázslatos hely a virginiai hegyekben: menedékül szolgál olyan lovaknak, akiket bántódás ért. Itt megtanítják őket újra bízni az emberekben.

 

Heartlandbe új lakó érkezik, s Amynek hamarosan szembe kell néznie azzal a fájdalmas ténnyel, hogy vannak, akiken talán nem lehet segíteni. Bátor Herceg nem képes túltenni magát az istállótűz szörnyű emlékén: boksza sötétjébe húzódva egyre csak rója a köröket, bizalmatlanságában nem ismeri fel Amy segítő jó szándékát, s vicsorogva fenyegeti a közelébe merészkedőt. A kislány látja a ló szemében a félelmet, és megérti a viselkedését, de tanácstalan, hogyan szabadíthatná ki rettegése börtönéből, s vezethetné ki, a fényre.

 

Telivér sorozat

 

 

A ló, akit Csodának hívnak

 

Ashleigh Griffen megfogadta: soha többé nem fog másik lovat szeretni azok után, hogy szülei tenyészfarmján az összes lovat elpusztította egy szörnyű betegség – közöttük a kislány legkedvesebb lovát, Csillagport is.

Griffenék most újrakezdik vállalkozásukat a Townsend-birtokon, és Ashleigh meg van róla győződve, hogy utál majd ott lakni.

De akkor egy kicsi, beteges csikó születik, egy gyönyörű, sárga kis kanca, aki nagyon hasonlít Csillagporra. Senki sem hiszi, hogy a kancacsikó életben marad, vagy hogy megérné fáradozni a megmentésével. Senki, egyes-egyedül Ashleigh. Vajon képes-e csodákat tenni egy kislány szeretete?

 

Van még remény?

 

Ashleigh Griffent rémülettel tölti el, amikor a Townsend-birtok tulajdonosa idomítani kezdi Csodát, a kislány kedvenc lovát, hogy versenylovat képezzen belőle. Ashleigh azzal töltötte a múlt évet, hogy a beteges kancacsikóból gyönyörű, egészséges egyévest neveljen.

Biztos abban, hogy Csoda fantasztikus lehetne, de a ló gyűlöli durva új trénerét. Hamarosan egyre csökönyösebbé válik, és nem teljesíti az utasításokat. A kislánynak majd megszakad a szíve, amikor a tréner kijelenti, hogy Csoda kezelhetetlen és semmi haszna nem lesz.

Még rosszabbra fordul a helyzet, amikor úgy tűnik, Csoda Ashleigh-t sem ismeri fel többé. Miután egy nap a ló ledobja a hátáról, Ashleigh maga is félni kezd tőle. Lehet, hogy a trénernek igaza van – talán ideje, hogy feladja a Csodához fűzött reményeit.

 

Csoda első versenye

 

Csoda mögött a külső oldalon Charad gyorsan tört fel és a két kanca maga mögé utasította a mezőny többi tagját. Csoda tartotta a fél lóhossznyi vezetést, de a tempó szédületes volt. Az első fél mérföldet pályarekord közelében tették meg. Ashleigh visszatartotta a lélegzetét, amikor a lovak a hátsó egyenesbe lódultak. Ebben a tempóban Csoda elhasználja minden erejét, mielőtt a célegyenesbe érnének.

Ashleigh hallotta, hogy Charlie dünnyög. – Tartsd a kanyarig. Ne hagyd, hogy irányítson!

– Marad még valami ereje? – kérdezte Ashleigh aggódva Charlie-tól.

– Kell, hogy maradjon. Meglátjuk.

A tömeg fellelkesült a lelátón. Csoda és Charad kijöttek a kanyarból, Csoda egy hajszállal előrébb volt. A Charadon ülő zsoké a pálcájáért nyúlt.

– Most – kiáltott fel Charlie –, engedd el!

Ashleigh látta, hogy Jilly pontosan ezt teszi. Lazított a száron, szorosan a ló marja fölé hajolt.

Csoda kilőtt.

 

Csoda győzelme

 

 

Túl könnyű a verseny, nagyobb küzdelemre számítottam! – A következő pillanatban azonban Ashleigh már meg is bánta ezt a gondolatot. A túlsó kanyarba értek, és ekkor felgyorsultak az események: Hírnök nekilendült a kerítés mellett, s a külső oldalon is feljött egy ló. Ashleigh oldalra pillantott, s látta, hogy Excalibur az. Mellettük Townsend Hercege futott.

– Viszlát, kislány! – kiáltotta oda az Excalibur hátán ülő zsoké, miközben elhúzott Csoda mellett.

Túl sokáig várt! Excalibur befordult elé, miközben Townsend Hercege sem maradt le a külső oldalon.

Hírnök tartotta a helyét belül, a három ló fej fej mellett haladt, amikor Csoda hirtelen beszorult mögéjük. Ashleigh érezte, hogy lovát nagyon zavarja a helyzet, aki szinte át akart mászni az előtte torlódókon. Ashleigh kénytelen volt visszatartani.

Elvesztettem! – gondolta pánikba esve. – Túlságosan zöldfülű vagyok. Fel kellett volán készülnöm...

 

 

Ashleigh álma

 

Ashleigh lova, Csoda gyönyörű csikót hoz a világra, s a lány mérhetetlenül boldog. Gondozza Csoda csikóját, zsokéjelöltként versenyez és mindemellett istápolja a fiatal Samantha McLeant. Samantha az édesapjával költözött a Townsend-birtokra, miután az édesanyját elvesztette egy lovasbalesetben. Amikor Ashleigh újabb kancát vásárol, Samantha segít Hercegnő idomításánál.

A kislány imádja a lovakat, de az édesanyja halála után apja megtiltotta neki, hogy lóra

üljön. Egy napon Ashleigh megsérül és nem tud edzeni Hercegnővel. Samantha mindenáron segíteni szeretne neki. Meg kell győznie az édesapját, hogy engedje újra lovagolni!
 

Csoda csikója

 

Samantha McLean kétségbeesik, amikor meghallja, hogy imádott lovát, Csoda Büszkeségét a Townsend-birtok tulajdonosa el akarja adni. Úgy érzi, megszakad a szíve, de tudja, erősnek kell lennie, ha meg akarja menteni Büszkét az árveréstől.

Minél több részletet ismer meg, annál sötétebbnek látja a helyzetet. Nem csak Csoda Büszkeségéről van szó: kiderül, hogy az egész Townsend-birtok a csőd szélén áll.

Az idő egyre fogy, és Samantha számára barátnője, Ashleigh Griffen jelenti az utolsó reménysugarat, aki valóságos legendává vált a birtokon. Ashleigh szeretne segíteni, de mit tehet két fiatal lány, hogy megmentsen egy egész birtokot?

 

Samantha büszkesége

A bajnok Csoda méncsikója a Kentucky Derby nagy esélyese. Meg is nyeri a versenyt, de csakhamar kiderül, ennél rosszabb aligha történhetett volna vele.

Egyik tulajdonosa, Clay Townsend ugyanis indítani szeretné Büszkét a három kimerítő versenyből álló Hármas Koronán. A ló zsokéja, Ashleigh és barátnője, Samantha McLean, akik keze alatt a csikó felnőtt, azt gondolják, hogy a ló komoly sérülést szenvedhet, ha túl sokat versenyez. Mindent megtesznek hát, hogy megakadályozzák, Clay Townsend hibát kövessen el és túlhajszolja minden idők egyik legnagyszerűbb lovát.

 

Freedom sorozat

 

 

Freedom

 

Janiék elköltöznek, s a kislány elkeseredett, amiért ott kell hagynia régi iskoláját és legjobb barátnőjét, Mariát – de leginkább a lovasiskola miatt bánkódik.

Egyedül az vigasztalja, hogy Keetát, a kancát magával viheti az új helyre, s hogy lova szép kifutót és saját bokszot is kap majd az ottani öreg istállóépületben.

Azonban alig hogy elkezdi az új életet, Jani máris különös kalandokba keveredik. Összebarátkozik egy Penny nevű lánnyal, s hamarosan felfedezik, hogy az istállóban szellem kísért. Elhatározzák, hogy a rejtély nyomába erednek.

 

Az elveszett egyszarvú

 

Janie tekintete riadtan ugrált ide-oda, de Freedomot sehol sem látta. Keetával a sarkában rohanni kezdett a kapu felé. Freedom talán csak bement az istállóba. De ahogy az épület felé szaladt, érezte, hogy a csikót nem fogja ott találni.

De akkor mégis miként tűnhetett el Freedom? Megtanulta volna, hogyan működik a zár? Vagy valaki egyszerűen kiengedte volna, s a csikó elcsatangolt, csakúgy, mint előzőleg a másik két ló? Mintha valaki bosszúból tette volna. De hát nincsenek ellenségeik! Legalábbis Janie nem tudott róla. Az a lány, Kara, egy kicsit furcsa ugyan, de azért nem tűnik gonosznak.

Hirtelen szörnyű gondolat hasított az agyába. Nem, ez őrültség, az nem lehet! Nem lophatták el őket! Meg kell találniuk a lovakat!

 

 

Sara történetei

 

 

Sara és a telivér rejtélye

 

Sara élete a lovak körül forog. Nemsokára betölti a tizenhatodik évét, de eszébe sem jut, hogy fiúk is vannak a világon. A húga egyfolytában filmekkel, öltözködéssel, kozmetikával foglalkozik, leginkább azonban a flörtölésen jár az esze. Sarának viszont nem fér a fejébe, hogyan érdekelhetnek valakit ilyen ostobaságok. Azután egy szép napon megismerkedik Mike-kal, aki a szomszéduk lovát gondozza, s hirtelen ráébred, hogy az élet nem csak a lovakból áll. De egy tizennyolc éves fiú észrevesz-e vajon egy olyan lányt, akinek még soha nem volt barátja? Amikor a szomszédok nyaralni mennek, és Mike gondjaira bízzák telivér lovukat, a két fiatal rejtélyes események középpontjába kerül. Úgy tűnik, valaki meg akarja szerezni az értékes paripát!

 

Sara és a lótolvajok

 

„Sophiával már majdnem elértük a másik utat, mikor Fandango megtorpant, és felemelte a fejét. Hirtelen motorok hangját hozta a szél, majd egyszer csak két hatalmas, zöld kamion bukkant fel az úton, melyek teljes sebességgel tartottak egyenesen felénk! 

Az út keskeny volt, Fandangót ösztönösen az egyik oldalra húztam. Először nem értette pontosan, mit akarok tőle, de rákiáltottam, a sarkamat pedig az oldalához szorítottam, így végül leugrott az útról a sekély árokba. Camigo és Sophia hasonlóan cselekedtek. A két kamion csak centiméterekre zúgott el tőlünk, porfelhőbe borítva bennünket…”

 

Ismeretlen ló bukkan fel a tó partján – rettenetes állapotban van és nagyon fél az emberektől. Sara természetesen segíteni próbál szegény állaton. Úgy sejti, valamilyen összefüggés lehet a a ló megjelenése és a nemrégiben elrabolt versenylovak esete között. Sara elhatározza, hogy barátai segítségével utánajár a dolognak. De vajon idejében rábukkannak-e a megoldásra?
 

Túl az akadályon

 

 

Sarának rettenetesen hiányzik legjobb barátnője, Jessie, akitől több ezer kilométer választja el. Végül szülei tanácsára repülőre ül, hogy meglátogassa őt Angliában. És ha Anglia, akkor persze lovak, lovak, lovak, és megint csak lovak!

Sara azonban nehezen válik meg szerelmétől, Mike-tól, s különösen aggasztja, amikor a távollétében felbukkan a színen Susie.

 

Sara megismeri Jessie új barátnőjét, a fantasztikus lovas tehetséggel megáldott Fionát, akinek életét két szörnyű emlék árnyékolja be: egy szerencsétlen esés során komoly sérülést szenvedett, édesanyja pedig autóbaleset áldozata lett. Fiona azóta sem talál magára, és retteg a versenyzéstől.

Sara segíteni próbál, hogy visszanyerje önbizalmát, s újra nekivághasson az akadályoknak, máskülönben a lánynak örökre meg kell válnia kedvencétől, Winnytől.

 

Jess történetei

 

 

Lovas vakáció

 

A hatalmas ebédlőt vidám csevegés töltötte be. Néhányan hangosan nevettek. Mindenki fel volt dobva, és örömmel várta a következő hosszú napot, melyet a nyeregben tölthet.

 

Mindenki, csak én nem. Azt kívántam, bár én is úgy tudnék lovagolni, mint ők. Minek is kellett eljönnöm ebbe a lovastáborba?

 

Jess eredetileg azt hitte, jó mulatság lesz. Igaz, még életében nem ült lóháton, na de hát mit számít az? A tábor arra való, hogy ott majd valaki megtanítja lovagolni. Nem igaz?

Amikor azonban megérkezve Jess azt látja, hogy rajta kívül az összes gyerek lórajongó és lószakértő, azt kívánja, bárcsak el se jött volna. Most aztán bolondot csinál magából és mindenki rajta fog nevetni. Ráadásul a lovak olyan nagyok- és félelmetesek! Jess csak kalandra vágyott....

 

Hegyen-völgyön

Jess egy szenvedély rabja lett, amelytől nem tud szabadulni. Ez a szenvedély pedig nem más, mint a lovak imádata. Csakhogy lovagolni nem olcsó dolog, és komolyan megterheli a család költségvetését. Amikor Rosie, a lovas táborban szerzett barátnője lovas túrára hívja, Jess csupán a véletlennek köszönheti, hogy szülei mégis elengedik őt a nyári táborba.

Az álomnyaralásból azonban hamarosan rémálom lesz. Kedvenc póniját Georgie kapja, Jess pedig kénytelen a harapós kedvű Bilbo hátán lovagolni.

És ez még csak a kezdet. Georgie sorozatos balesetek áldozata lesz, és minden jel arra mutat, hogy Jess a bűnös. Még Rosie is ellene fordul!

Ki állhat a különös és olykor nem éppen ártalmatlan tréfák hátterében?

 

Pónik a hóban

 

Jess visszatér kedvenc farmjára, ahol megmutathatja, mennyivel biztosabban ül a nyeregben, és ahol a régi barátok mellett újak is várják. Végre együtt lehet két bizalmas barátnőjével, Marthával, akit ő hívott magával, és Megannal, akit az előző lovastáborban ismert meg.

 

Amilyen magabiztosan bánik a lovakkal, olyan bizonytalanul mozog az emberek között. Idősebb lett, de ez csak bonyolítja a helyzetet. Itt van például Mike… Legutóbb annyi borsot tört az orra alá, ám időközben egész rendes srác lett belőle. Jess szeretne, mégsem tud megbízni benne. És Martha – barátok maradhatnak azok után is, hogy a lány belekóstolt a lovaglásba, és rájött, mennyire utálja?

 

Mindazonáltal a tábor ismét mesés kalandokat ígér: behavazott ösvényeken lovagolni, segíteni egy kiscsikó világrajöttét – életre szóló élményeknek bizonyulnak.

 

Albumaink

 

 

Amerikai álomlovak

 

Ez a könyv elvisz bennünket Amerika zord hegyeibe, mély völgyeibe, hatalmas prérijeire, hömpölygő folyóihoz és a lovakhoz, akiknek ez a táj a hazájuk.

 

Én veled vágtázom, tudod, hogyan

Túl a medvén és a jávorszarvason,

Én veled vágtázom télen és nyáron,

Ezen a gyönyörű tájon.

Én veled vágtázom, hol nincsen határ,

Veled vágtázom, amíg csak akarod.

 

Shadow

 

Egy igaz történet Shadow-ról, a meggyötört lóról és Karin Tillisch német újságíróról, akinek volt bátorsága szeretni és tanítani őt, hogy végül egy kincset érő barátra leljen benne.

Shadow ma a világ egyik legjobb, nyertes díjugrató lova. Ő és Karin több országban megfordultak, hogy elmeséljék a történetet: a hányatott sorsú ló valójában egy igen ritka, pompás vérvonal sarja.

 

Pónitulajdonosok kézikönyve

Szóval pónit szeretnél venni…

 

Nos, ebben a könyvben mindent megtalálsz, amire szükséged lehet!

 

Olvashatsz arról:

 Hogyan kell kiválasztani a megfelelő pónit

Hol tartsd a pónid

Az istálló munkáról és a legelő rendben tartásáról

A póni takarmányozásáról

A lóápolásról és egyéb tennivalókról

A felszerelésekről és lótakarókról

A ló testrészeiről

És találsz egy hasznos szószedetet a szakkifejezésekről!

 Azt hiszem, ezt a kis kézikönyvet nélkülözhetetlennek fogod találni!

 

Csikó születik

 

Elin M. Ellingsen kis tenyészfarmján gyakran esik meg a csoda, aminek mi, hétköznapi emberek csak igazán kivételes esetben lehetünk tanúi: amint egy gyengécske, reszkető újszülött csikó megpróbál lábra kapni.

 

Norvégia távoli szegletében egy gyönyörű arab csikó jön a világra. El Patron történetén keresztül a szerző bennünket is beavat a rejtett pillanatokba, mi is részesei lehetünk a születés diadalmának, de a nehézségeknek és a bánatnak is, amivel a tenyésztőknek olykor szembe kell nézniük munkájuk során. Megismerjük a farm mindennapjait, és megtanuljuk, miként lehetünk a segítségére, ha végigkövetjük, amint világra jön és felcseperedik közöttünk egy kiscsikó.

 

Pony- művésztanoda

Képzelj el egy fogast, amelyre felakaszthatod kedvenc nyakláncaidat és sálaidat… olyat, ami igazi lópatkóból készült! Vagy egy csinos pólót, rajta álmaid lovának képével.

Az a legizgalmasabb az egészben, hogy ezeket mind te készítheted el! Nem nehéz elképzelni, ugye? De hidd el, az elkészítésük is ugyanilyen egyszerű lesz! Lapozd csak át könyvünket, és győződj meg róla saját magad! Rengeteg színes, eredeti ötletet kínálunk benne mindazoknak, akik rajonganak a lovakért – ezért is írtuk meg neked ezt a könyvet, és reméljük, tetszeni fog.

 

 

Póni Kisokos

Sandy Ransford legújabb ismeretterjesztő könyve a tőle megszokott könnyed, humoros stílusban avatja be olvasóit a pónik világába. Segít megérteni viselkedésüket, gondolkodásukat és érzéseiket, hogy igazi póniszakértő váljon belőled, s jobb legyen a kapcsolatod a kedvenceddel. Ha nincs lovad, akkor is hasznodra válhat ez a gyönyörű fotókkal és kedves rajzokkal illusztrált könyv, s szokásaikkal, kialakulásukkal ismerkedve közelebb kerülhetsz ezekhez a csodás teremtményekhez.

 

 

A díjugratás

 

Tiina Vainikainen könyve a lovassportok iránt érdeklődőknek lehet hasznos olvasmánya. Tiina lovasedzőként dolgozik, s emellett valamennyi olimpiai számban versenyez, de mind  közül a díjugratás áll a szívéhez a legközelebb. Ha már gyakorlott lovas vagy, Tiina segítségedre lesz, hogyan fejleszd tudásodat, tökéletesítsd a technikádat. Akkor is kedved lelheted a könyvben, ha egyelőre még csak tervezed, hogy egyszer majd komolyabban foglalkozol ezzel a gyönyörű és izgalmas sportággal. Nem kell félned: a csodaszép fotók és a híres lovasok élménybeszámolói könnyen meggyőznek majd, hogy érdemes kipróbálnod a díjugratást!

 

 Izgalmas vakáció sorozat

 

 

A vadonban

 

Alice alig várja a családi nyaralást, ám egy nappal a tervezett indulás előtt az édesapja úgy határoz, hogy inkább csatlakozik egy expedícióhoz, amely a vadonba indul. Alice egy csapásra a semmi közepén találja magát, olyan emberek társaságában, akiket azelőtt még csak nem is látott – miközben a szülei felkerekednek és nekivágnak a kalandoknak. Egyetlen vigasza, hogy lovak is vannak a birtokon. Az erdő azonban hatalmas, és vadállatok is élnek benne. Alice először kételkedik, hogy biztonságos-e ott a lovaglás. Végül mégiscsak megbarátkozik a hellyel, de egy nap szörnyű dolog történik: nyomtalanul eltűnik az egyik ló…

 

 

 

Éjféli lovasok

 

Amikor Shannon jelentkezett a felhívásra, maga sem hitte, hogy szerencséje lesz. Megtörtént, amiről álmodni sem mert: két teljes hetet tölthet a nagy lovas, az általa bálványként csodált Haley Larson társaságában. Boldog izgalommal érkezik meg a lovastáborba pónijával, Daliával. A dolgok azonban nem úgy alakulnak, mint remélte. Már az első pillanatban nézeteltérése támad valakivel, és egyre kényelmetlenebbül kezdi érezni magát. Shannon meg van róla győződve, hogy valaki szándékosan pokollá akarja tenni a napjait – és ennek leginkább Dalia issza meg a levét. Hiába minden: társai nem hisznek neki. Úgy vélik, csupán gondatlanságát próbálja leplezni. Shannon mielőbb szeretné feltárni az igazságot, nehogy valami szörnyűség történjen.

 

Veszélyes nyár sorozat

 

Veszélyes nyár

 

Első rész: A gyújtogató

 

Eva már a gondolatát is gyűlöli annak, hogy a vakációból három hetet unokahúgára, Annára kell pazarolnia. Anna, a kis kényeskedő! Még a lovaktól is megijed! Eva hangulatát csak az deríti fel, hogy másik unokatestvére, Rachel is csatlakozik hozzájuk, aki imádja a lovakat. Úgy tűnik, kezdenek jóra fordulni a dolgok!

De semmi nem alakul úgy, ahogyan azt Eva eltervezte. Egy gyújtogató ólálkodik a környéken és a tűzesetek egyre közelebb vannak a család tenyészfarmjához. Eva és a lányok halálra rémülnek – mi lesz, ha az ő istállójuk a következő célpont?

Meg tudják majd védeni a lovakat?

Vajon ki lehet az az ijesztő ember, aki a telefonban hideg, hátborzongató hangon fenyegeti őket?

 

Második rész: Aggályok nélkül

 

Egy év telt el a gyújtogató leleplezése óta és Eva ismét Rachellel tölti a nyarat. Ezúttal semmi nem zavarhatja meg a háromhetes vakációt! Béke, nyugalom és mindenekelőtt lovak – ennél többre nincs is szükség egy kellemes nyaraláshoz!

Kívánságaik mégsem válhatnak valóra. Betörések és rablótámadások zavarják meg a város életét. Mielőtt még feleszmélhetnének, a lányok már bele is gabalyodtak az ügybe, s az események percről percre ijesztőbbé válnak!

 

Veszélyes nyár II.

Első rész: A szemtanú

 

Heather véletlenül szemtanúja lesz, amint egy férfi egy fekete nejlonba tekert hosszú csomagot készül elásni az erdőben, s a lány azonnal tudja, mit lát: valaki egy gyilkosság nyomait készül eltüntetni! Ám amikor a rendőrség felássa a tetthelyet, csupán egy zsák szemetet találnak.

Senki sem hisz Heathernek, csak legjobb barátnője és a fiú, akibe Heather beleszeretett. De ha  a férfi valóban ártatlan, miért hagy valaki fenyegető üzeneteket Heathernek?

 

Második rész: A tolvaj

 

Egyre-másra tűnnek el kisebb összegek az istállóból, és minden jel szerint Justin a tettes! Még Heather édesanyja is azt szeretné, ha a lánya távol tartaná magát a fiútól; ő mégis szeretne segíteni Justinnak tisztára mosni a nevét.

Ha azonban nem Justin a tettes, ki követi el a lopásokat? Minden összezavarodik Heather körül, s lassan már maga sem tudja, hihet-e fiúnak. Mi van, ha mégis ő a tolvaj?

 

Kaya történetei

 

 

Mentsük meg Álmot!

 

Egy titokzatos társaság oson a kisváros éjszakai utcáin. Kaya és az Amazonok, valamint egy ló, rongyokba bugyolált patákkal. Akciójukkal maguk mellé állítanak egy újságírót, így sikerül megakadályozniuk, hogy Álom új gazdához kerüljön.

 

Kaya tele van tervekkel és vágyakkal.

Szeretné, ha volna egy szerelme.

Szeretne idősebb lenni néhány évvel.

Szeretne szép lenni, olyan, mint a nővére (de ha lehet, még szebb), és csínosan öltözni, akárcsak ő.  

S végül vágyik egy lóra. Nem is akármilyenre, hanem a kedvencére, Álomra. 

 

Vágyai és álmai vezérlik egész életét. Olyannyira, hogy egyre izgalmasabb és izgalmasabb kalandokba keveredik, a következményekre azonban soha nem gondol.

Egyszóval Kaya elég zűrös lány, de szerencsére a szíve aranyból van.

 

Kaya beindul

 

Waldmann úr, Álom új tulajdonosa váratlan ajánlattal lepi meg Kayát, aki imádja a lovakat: meghívja, hogy töltsön néhány napot a Waldmann családdal, és segítsen nekik kipróbálni Vadócot, az Európa-bajnokságon helyezést nyert pónit. Chris, Waldmann úr fia, akibe Kaya történetesen fülig szerelmes, szeretne a póni csapatban eltöltött utolsó évében ezen a ragyogó, drága állaton versenyezni, az apja pedig hajlik arra, hogy teljesítse a kívánságát, és megvegye neki a pónit. Kaya nagyon izgatott, hiszen lehetősége nyílik arra, hogy a kivételes pónin lovagoljon, ráadásul három napot együtt töltsön Chrisszel! Talán sikerül majd kicsit közelebb kerülniük egymáshoz! S ha mindez még nem tartogatna számára elég izgalmat, Kaya mellesleg egy csalásról is lerántja a leplet...

 

 

Egy póni karácsonya

 

 

Közeleg a karácsony, ám egy havas éjszaka mégis a sötét országúton találja Kayát, aki arra vállalkozik társaival, hogy befogjon öt gazdátlanul kóborló lovat. Miért nem jelentkezik értük senki? Honnan szöktek meg? Valami sötét dolog lappanghat a háttérben. De vajon mi? És ha megtalálják a gazdájukat, vissza kell szolgáltatni mind az ötöt…

Még azt az imádnivaló kis pónit is, amelyet az első pillanatban a szívébe zárt?

 

Nyereg- sziget sorozat

 

Vágta az óceánhoz

 

„Caspar rögtön megérezte, hogy olyasvalaki ül rajta, aki még soha nem lovagolt nyereg nélkül. Több se kellett neki, azonnal a víz felé vette az irányt, és bevetette magát a hullámok közé. Kelsie hiába kiabált, hiába próbálta visszatartani – a lovat nem lehetett megállítani.

 

A víz jéghideg volt. Kelsie-nek elakadt a lélegzete, amikor elmerültek a habokban. Vajon Caspar egyenesen kiúszik a nyílt óceánra? Szerencsére azonban csak leírt egy nagy kört, majd ismét a partnak fordult. Kelsie vacogott ugyan, de azért tiszta szívből nevetett: élvezte a ló hátán vett jeges fürdőt az óceánban.”

 

Kelsie nem túl boldog, hogy édesapjuk távolléte idejére egy szigorú nagynénire bízza őket. Minden megváltozik azonban, amikor találkozik Casparral, a tökéletes lóval, aki tulajdonosa, Mr. Harefield számára azonban sajnos csak nyűg. Amikor pedig Caspar ledobja a hátáról Mr. Harefield egyik vendégét, a férfi elhatározza, hogy végleg megszabadul a bajkeverő állattól…

 

 

Kincsvadászok

 

Amikor Paul Speers, a gazdag vállalkozó egy nap betoppan az óceánparti Dark Cove-ba, egyszeriben fenekestől felfordul a falu élete. Kelsie-nek ajándékozza a lovait, s még azt is felajánlja, hogy megfoltozza a tetőt Maggie néni öreg istállóján.

 

A lovakat Kelsie a barátai segítségével átmenetileg a Nyereg-szigeten helyezi el. Csakhogy hamarosan vége a nyárnak, és nincs elég takarmányuk télire, az istálló pedig még mindig tető nélkül áll: csapdába kerültek!

 

Andy eközben úgy dönt, legfőbb ideje, hogy végére járjon a legendáknak, s felfedezze a kalózok kincsét. Az akció azonban nem teljesen veszélytelen…

 

Versenyló a pácban

 

A vad, széljárta Új-Skócia partjain fekvő Dark Cove-ban Kelsie MacKay furcsa telefonhívást kap: meg kell mentenie egy gyönyörű telivér, Gyémánt életét.

Már elkezdődött az iskola, és ha Kelsie-nek és az öccsének, Andynek sikerülne az apjukkal is megszerettetni a helyet – és persze munkát találni számára – akár örökre Dark Cove-ban maradnának.

Eközben egy furcsa idegen bukkan fel a Nyereg-szigeten, aki titokban rajta tartja a szemét a lovakon, és különösen Gyémánt iránt érdeklődik. Azután éjszakánként furcsa fények

tünedeznek fel az óceánon…

Mi történik Dark Cove-ban? Kelsie és Andy elszántan igyekszik kideríteni a titkot.

 

További könyveink

 

   

Taladinn

 

Megint ott voltak a patanyomok a fodrozódó homokban, és egyenesen a tengerbe vezettek. Végigjártam a kihalt öblöt, majd visszaindultam a biztonságos szárazföld felé. Kerestem valamit, ami magyarázatot adhat erre a különös felfedezésre, de nem láttam sem új patanyomokat, sem elszabadult lovat, de még korán kelő lovast sem erre lovagolni. Megborzongtam, noha csodás, meleg júliusi nap volt. Még csak a harmadik napot töltöttem Falcondale-ben, de már harmadszorra fedeztem fel titokzatos patanyomokat...

 

Ceri a nővérénél, Leonie-nál tölti a nyarat a falcondale-i farmon. A lovaglás, a csodálatos lovak és egy új barát nyomban ígéretessé teszik a szünidőt. Ám a falut és környékét nyomasztó titok lengi körül. Sejtelmes legendák, furcsa látomások és egy eltűnt ló jelzik előre a hamarosan bekövetkező baljós eseményeket. Vajon Taladinn műve mindez, a kísértetlóé, akiről azt beszélik balszerencsét hoz? Vagy talán valóságos veszély okozza a furcsa jelenségeket?

   

A zöld ló legendája

 

Különös: szinte biztosra veszed, hogy lódobogást hallottál a macskakövön, de mérföldekre sehol egy ló. És vajon miért kérdezi egy öregember újra meg újra, hogy láttad-e már a zöld lovat?

 

Jenna a családjával vidékre költözik. A szülei átveszik egy szálloda igazgatását, ami valami rejtélyes oknál fogva nem megy gond nélkül. Jenna és barátai előállnak egy nagyszerű ötlettel, amelynek köszönhetően mindenki a hotelről beszél a városban, és a helyet hamarosan elözönlik az újságírók és a fotósok.

 

Ebben a zűrzavarban Jenna érzései komoly próbatételnek vannak kitéve. A szíve egy öreg pónihoz, Tuftyhoz húz, no meg Goldhoz, a gesztenyebarna telivérhez. És ne feledkezzünk meg a két jóképű fiúról, Steve-ről és Jamesről sem, akik nem csak a hotelt vonják be kockázatos ügyleteikbe...

 

Szegény Jenna- az élet tele lehet buktatókkal még egy ifjú lány számára is...

 

 

Rejtély a Fekete Ló farmon

 

A lovak csodálatosak voltak, a tábor remek, a tengerpart romantikus, a fiú helyes. Mindent összevetve tökéletes nyaralás lehetett volna – mi nem tetszett hát Yasmine-nak? Talán a féltékenység, amit érzett, amikor a fiú a másik lányra nézett? Vagy az, hogy úgy tűnt, ez a lány vonzza a bajt? Yasmine felett gyülekezni kezdtek a felhők...

 
 

Lódobogás a szélben

 

Paták zaját hozta a szél a kihalt mocsár felől: gubancos szőrű vadpónik közeledtek vidám, könnyű vágtában: szilaj, szabad ménes. Egyszeriben elfelejtettem, milyen idegen ez a táj. Megfeledkeztem Hob Torról, a távolban oly kísértetiesen magasodó sötét hegycsúcsról, s egy pillanatra még a lápvidék sivár peremén álló erős kőkunyhót is elfeledtem, amit Anya és én most az otthonunknak hívunk.

Egy póni! Van egy istállónk, s hozzá egy soványka legelőnk is, miért nem tartunk hát pónit?

 

Shelley-nek és mamájának nagy lépés volt Amerikából Angliába költözni.

Shelley elhatározza, hogy lesz egy saját pónija, akin majd lovagolni tanulhat, s innentől fogva úgy tűnik, kezdenek jobbra fordulni a dolgok. Ekkor azonban Shelley-nek az az érzése támad, mintha valaki vadászna rá.

Ki lehet ez a rejtélyes szerzet? Vajon van valami köze Hob Tor baljós legendájához? Shelley elhatározza, hogy utánajár, de ez veszélyesebbnek bizonyul, mint amire számíthatott volna.

 

Változások

 

„Most, hogy a kapunak támaszkodva nézem, amint kedves lovam az almafa alatt legel, és szellő simogatja az arcomat, úgy tűnik, mintha minden rendben lenne és nem történt volna semmi...Pedig minden megváltozott. Örökre.”

 

Amikor egy évvel a történtek után Elisabeth naplóját olvastam, úgy éreztem, mintha csak álom lett volna az egész. Egy rossz álom. Néha azon merengek, mit gondolhat minderről a lova (hiszen ő továbbra is Elisabeth lova, az marad örökre). A lovak különösen érzékeny lények, gondolatokkal, mély, az ember számára megfejthetetlen lelkivilággal. És képesek szeretni.

 

 

Egyedül

 

Édesanyja elvesztése óta Lauren igyekezett normális életet élni, s még boldogok is tudtak lenni az édesapjával. Mostanában azonban különös dolgok történnek, és Lauren rádöbben, hogy valaki követi. Ki lehet ez az idegen és miért éppen Laurent szemelte ki magának?

         Lauren megkönnyebbül, amikor az édesapja nagynénjéhez és nagybátyjához küldi el nyaralni. Várja, hogy találkozzon az unokatestvéreivel és örül, hogy az idegen oda nem követheti. Vagy talán mégis?

         A rokonoknál csodálatos meglepetés fogadja, emellett azonban egy nyomasztó rejtéllyel is szembe kell néznie. Vajon képes lesz megváltoztatni a sorsot és megakadályozni egy szörnyű tragédiát?

Ideje nincs sok, de meg kell próbálnia...

 

Ünnepi receptek

 

Valamennyi kedves klubtagunknak széles e világon? Ausztriában, Csehországban, Finnországban, Kanadában, Magyarországon, Németországban, Norvégiában, Svájcban, Svédországban és az USA-ban!

 

Ünnepi receptek nektek sok szeretettel az összes PonyClub szerkesztőtől!

 

 

Lány a múltból

 

„– Tűz ütött ki – fogott bele mondandójába Vee alig hallhatóan. – Próbálta kimenteni a lovát, de a tető rájuk szakadt.

– Hogyan…? Mindketten odavesztek? – Tilly úgy érezte, megfullad, mintha a régmúlt tűz füstje őt is fojtogatná. Felrémlett előtte Bess barna, mosolygós arca.”

 

Az arc, amelyet Tilly tegnap még látott! A tűz, amelyet átélt, s amely még szeretett lovának, Napsugárnak a szőrét is megperzselte! Az a tűzeset azonban, amelyikről Vee beszélt, húsz évvel ezelőtt történt… és magával vitte Besst!

Hogyan lehetséges ez?

Tilly mindaddig nem nyugodhat, amíg ki nem deríti.

 

 

A sziget lovának legendája

 

A nyár fantasztikusnak ígérkezik.

Tia egy távoli szigetre utazik, ahol a legenda szerint titokzatos módon egy lovat vetett partra a víz százötven évvel ezelőtt. Megismerkedik egy helyi fiúval, Daniellel, aki Tiához hasonlóan ugyancsak szereti a lovakat, s emellett fantasztikusan lovagol. A feneketlen mocsarakon és komor sziklákon kívül a sziget a szépségeit is feltárja Tia előtt: egy titkos kis öblöt fedez fel, aminek finom homokja s kristálytiszta vize fürdőzésre csábítja...

 

Minden együtt van tehát egy romantikus nyári kalandhoz.

Csakhogy a szigeten egyre több furcsa baleset történik, s az események azt sejtetik, hogy a sziget lovának rejtélye nem pusztán legenda!

 

Az alkony lovai

 

„Fülét hátracsapta, és dobbantott a lábával a tőzeges, puha talajon, mielőtt fejét fenséges mozdulattal felém fordította volna, hogy rám pillantson. A ló minden mozdulata ilyen volt: mintha drámai hatást akart volna kelteni.

      Felálltam, és olyan halkan lépdeltem le az erkély falépcsőin, amennyire csak tudtam, majd lassan, nagyon lassan elindultam felé. Szőre csillogott a házból kiszűrődő gyenge fényben, bőre úgy feszült erős izmain, mint a fekete szatén. Elnyújtottan horkantott, és újra dobogni kezdett. Felemeltem a kezem, hogy megérintsem bársonyos orrát, miközben olyan idegesség motoszkált bennem, amelyet még sosem éreztem ló közelében – mintha minden mozdulatommal bombát robbanthatnék."

 

Selma szülei egyik percről a másikra úgy döntenek, hogy új vállalkozásba kezdenek, s pékséget nyitnak az elhagyott erdei szállóban. Selma birtokba veszi hatalmas lakosztályát, és nagy megelégedéssel konstatálja, hogy a szomszédban lovakat tartanak, ráadásul a tulajdonosuk egy elképesztően helyes fiú. Mi kellhet még…?

Talán néhány nyugodt pillanat, vagy olyasvalaki, aki megmagyarázza, mi folyik a házban, s ki ólálkodik éjszakánként a házat körülölelő sötét erdőben!

Rejtély az El Rancho farmon

Nyolc hétköznapi lányra egy nap rámosolyog a szerencse: Spanyolországba utazhatnak, hogy meglátogassák Chicát, a PonyClub által megmentett lovacskát. Különböző országokból érkeznek, mégis egy nyelvet beszélnek, hiszen a lovak nyelvén mindannyian értenek. A táborozás csodálatosan telik a lovas paradicsomban, de történik néhány rejtélyes dolog, aminek nem árt utánajárni…

 

Hogyan rajzoljunk lovat?

 

Rajzolni szinte mindenki szeret! S aki kedveli a lovakat, az mindenképpen megpróbálkozik azzal, hogy papírra vesse, fesse ezeket a szépséges állatokat; ami- lássuk be- nem is olyan könnyű feladat! Ha véletlenül nehézségekbe ütköznétek, mi segítünk! Könyvünk érthető, világos magyarázataival és ábráival, lépésről lépésre mutatja be, hogyan lehet egyszerűen lovat rajzolni. Sok sikert és jó szórakozást!

 

 

 

Lovas Kvízek

 

Még nem is láttál igazi lovat, de szívesen olvasol róluk?

Már régóta lovagolsz, és szeretsz a közelükben lenni, lovakról beszélgetni?

Úgy érzed, már mindent tudsz velük kapcsolatban, és szeretnél erről meggyőződni valahogyan?

Akármelyik kérdésre is válaszoltál igennel: tesztkérdéseink most vallatóra fognak, hogy kiderítsd, mennyit ér a tudásod, és játszva szerezz új ismereteket. Willy és Boris majd garantálja, hogy közben jól szórakozz!

 

Képregényeink

 

 

Vad vágta

 

Rosa Ramirez és nővérei Argentínában élnek egy farmon, ahol szüleik lovakat tenyésztenek.

A különlegesen szép falabella lovakról a lányok maguk gondoskodnak, s azt tervezik, hogy indulnak velük a legközelebbi versenyen. Valaki azonban olyannyira szeretné ezt megakadályozni, hogy még a lovakat is képes veszélybe sodorni. Nem sokkal ezután a közelben élő vadlovak közül néhányat megmérgeznek.

            Túl sok állat került veszélybe! Vajon tud-e még segíteni a titokzatos aranyhajú lány? Rosának és a lányoknak muszáj tenniük valamit – méghozzá nagyon gyorsan!

 

 

Chica

 

A szépséges Chica boldog és gondtalan életet élt. Azt hitte, ez örökké fog tartani, de egy napon minden megváltozott. Kedves öreg gazdája meghalt, és Chica egy olyan emberhez került, aki egyáltalán nem értett a lovakhoz, és csak egyetlen dolog érdekelte: minél gyorsabban meggazdagodni Chicából! A dolgok azonban nem az elképzelései szerint alakultak, ezért lemondott a lóról, és többet nem törődött vele.

 

Az egykor gyönyörű állat most éhezik, és sebek borítják beteg testét. Már csaknem feladja a reményt, amikor eszébe jut, amit még az anyjától hallott csikókorában, és végső kétségbeesésében segítséget hív...

 

A történet szívünkbe vési: amíg az Őrangyal köztünk jár, és akad néhány ember, aki őszintén törődik az állatokkal, addig mindig van remény, hogy a dolgok jobbra forduljanak.

 

Nagyvárosi kaland

 

Bertie Amerikában él egy farmon. Ha csak teheti, lovagolni jár, és nem csupán azért, mert imádja a lovakat – ilyenkor legalább nem hallja a szülei veszekedését. Bertie mindkettejüket szereti, de az édesanyja nehéz döntés elé állítja: felajánlja, hogy egy időre költözzön föl vele New Yorkba. Bertie elbúcsúzik az édesapjától, s maga mögött hagyja addigi életét. Új barátokat kell találnia, mert az édesanyja, ígéretével ellentétben, nem szakít rá sok időt, s Bertie magányos. A nagyváros forgatagában azonban látszólag csak egy kóbor kutya barátságára számíthat, aki egy sovány, bebörtönzött lóhoz vezeti őt. Hogy kerülhetett oda, és ki képes ilyen gonoszságra? De ami ennél is fontosabb: ki tud segíteni rajta? Talán az ismeretlen aranyhajú lány? Aligha. Hacsak nem képes a varázslatokra…

 

 

Sivatagi kaland

 

Réges-régen, valahol az Arab-sivatag homokdűnéi között megbúvó oázisban egy kislány, Ayesha szívét rabul ejtette egy szépséges arab telivér. Ám a lóra veszély leselkedett, és Ayesha megfogadta, hogy mindenáron segít rajta, még ha ehhez a sivatag törvényeit kell is megszegnie.

Hiába minden bátorsága, egymaga mégis kevésnek bizonyult a feladathoz. Nem maradt más megoldás, meg kellett bíznia egy idegen leányban, akinek vakító aranyhaja a sivatagi homok színére emlékeztette őt, de titokzatos képességei félelemmel és gyanakvással töltötték el a lelkét.

 

Az első léleklovas

 

Kaland és ősi rejtelmek Jorvik városában

   

A gonosz támadása

 

Alig huszonnégy órája, hogy Lisa Jorvikba érkezett, s máris a feje tetejére áll az egész város. Valamilyen módon Lisa megérti Starshine gondolatait, de alighogy összebarátkoznak, a félelmetes Mr. Sands elrabolja a lovat.

Irány a vadnyugat!

 

Floppot és Pinpongot a Sulinaplóból és a korábbi magazinokból már ismerhetitek. Tudhatjátok tehát, hogy az öntudatos, makacs ám jószívű póni milyen elképesztő kalandokba bonyolódik szüntelen, és hogyan próbálja megzabolázni lovasa, a cseppet sem lóhátra termett pingvin. Most a legfrissebb poénokból gyűjtöttünk össze egy csokorravalót ebben a színes képregényben...

A riválisok

 

Roxy, Diane és Vicky a Green Hills-i lovasiskolába jár lovagolni. Jó barátok, akik imádják a lovaikat, büszkék a lovardájukra, s tűzbe mennének a másikért. Vidáman és felhőtlenül telnek napjaik, egészen addig, míg egy szép napon be nem toppan Katherine. Az új lány nemcsak hogy beképzelt, de még Sebastiant is le akarja csapni Roxy kezéről. Roxy úgy dönt, ideje megleckéztetni a betolakodót – ám a végkifejlet még őt is meglepi…

 

 

Carousel

 

Mandy Ferris látszólag a hozzá hasonló tizenhárom éves lányok életét éli, azzal az apró különbséggel, hogy az ő otthona egy vidámpark, legjobb barátai artisták, a pótmamája egy jósnő, a lova pedig egy körhintán tengette életét, míg Mandy egy véletlen folytán rá nem jött, hogyan képes életet lehelni belé. Minden szép is volna, ha a park tulajdonosa nem akarna megszabadulni Carouseltől, a körhintától, s a beképzelt Penelope szeszélyeivel nem keserítené meg a lány életét. Még szerencse, hogy a barátaira és Éjfélre mindenben számíthat!

A bajkeverő

Christi, Kelly, Julia és Thomas jó barátok, és valamennyien a Green Hills lovardában dolgoznak. Amikor új vendég érkezik a lovarda mellett működő panzióba, egyikük sem sejti, hogy ezzel fenekestől felfordul az életük. Robert, az új fiú olyannyira megsértődik egy tréfán, hogy bosszút esküszik: Thomasnak meg kell lakolnia, amiért megszégyenítette őt a lányok előtt. Hozzá is lát remekül kidolgozott tervéhez, ám számításaiba hiba csúszik…

 

Hangoskönyveink

 

Az elátkozott fa

 

Kelly boldogtalan. Amióta nővére, Katelyn egy undok és beképzelt lánnyal, Jessicával barátkozik, folyton csak piszkálja őt. Kelly gyönyörű pónijánál, Virgoncnál keres vígasztalást, akit végtelenül szeret. Még szerencse, hogy a tereplovaglás örömét senki sem veheti el tőle.

 

De a békés táj egyszerre fenyegetővé válik. Mintha valami különös gonoszság lapulna az erdő mélyén. Kelly édesapja megtiltja lányainak, hogy arra merészkedjenek....

 

Ló a kandalló mögött

 

Emma egyáltalán nem örül annak, hogy egy egész évet vidéken kell töltenie. Egy lelket sem ismer és meggyőződése, hogy szörnyen fogja érezni magát. Egyetlen vigasza az a gyönyörű ló, aki ottléte alatt az övé lehet. Emma mindig is ilyen lóra vágyott, mint Troy. Az élet elviselhetőbbnek tűnik, kivéve, hogy alvás közben kísértetek gyötrik, szörnyű rémálmai vannak. Emma úgy érzi, az álmok figyelmeztetések, de vajon nem lesz-e késő, mire rájön, hol leselkedik veszély?

 

A szellemló visszatér

Emma édesapja úgy döntött, hogy a vidéken töltött egy év után visszaköltöznek a városba. Már csak alig néhány hét van hátra az indulásig, így Emma minden percét kedves lovával szeretné tölteni. Csakhogy valami történni fog… Emma rosszat sejt, ugyanis a pej ló, a tűzvészben odaveszett ló szelleme, aki nem is olyan rég Trója és Emma életét is megmentette, most ismét visszatért, hogy figyelmeztetni próbálja őt valamire. Talán újból Trójára leselkedik veszély? Emmának rá kell jönnie, mi van készülőben.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.