Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lócsemegék!

2009.02.21

Lócsemege:
Hozzávalók:
2 szelet fehér kenyér
1 alma
1 narancs vagy mandarin
2dl korpa
1 gyömbéres keksz
Elkészítés:
Öntsünk vizet a korpára, és kevergessük, amíg könnyen kenhető nem lesz.
Kenjük rá a korpára az egyik szelet kenyérre.Hámozzuk meg a narancsot/mandarint és a szeleteket, valamint a felszeletelt almát egyenletesen helyezzük rá a korpára.Most rakjuk rá a másik szelet kenyeret, és díszítsük gyömbéres keksszel.

Karácsonyi kétszersült:
Hozzávalók:
2 egész kétszersült
4 szem alma
2 db sárgarépa
Elkészítése:
1. Daraboljuk fel az almát és sárgarépát
2. Keverjük össze, és tegyük a kétszersültek közé
3. Az egyik fél almával díszítsük a közepén

Répacsemege:
Hozzávalók:
Répa
Juharszirup
Zab
Elkészítése:
Mártsuk a répát a juharszirupba,majd a zabba- és máris kész a csemege!!!

Lócukorka
Hozzávalók:
200g teljes kiőrlésű liszt
150g korpás zabpehely
225g cukorrépaszirup vagy méz
Elkészítése:
Gyúrjunk nyúlékony tésztát a hozzávalókból.Ha a tészta túl kemény, öntsünk hozzá vizet, ha túl híg, szórjunk bele lisztet.
Formázzunk tetszés szerinti formájú apró süteményeket a tésztából. Melegítsük elő a sütőt 180 C -ra, és süssük keményre a süteményt, de ne égessük oda.

Répasüti
Hozzávalók:
2,4 dl száraz zab
2,4 dl liszt
2,4 dl feldarabolt sárgarépa
1 teáskanálnyi só
1 teáskanálnyi cukor
2 teáskanálnyi napraforgóolaj
0,6 dl víz
0,6 dl juharszirup
Elkészítése
A fenti sorrendeben keverjük össze a hozzávalókat egy edényben.
Gyúrjuk belőle kis golyókap, és helyezzük ezeket egy kivajazott tepsire.
350 C-on 15 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz.

Wellness csemege:
Hozzávalók:
2,5 dl gyümölcsös müzli
1 friss alma
2 evőkanálnyi méz
Rostos gyümölcslé
Elkészítés:
Öntsük rá a gyümölcslevet a müzlire, várjuk meg, amíg felszívja a gyümölcslevet.
Reszeljük le az almát, és keverjük hozzá a müzlihez. Öntsünk mézet a keverékhez.
Kedvenc lovunknak ízleni fog ez a finom, egészséges csemege.

RépAlmák:
Hozzávalók:
4 szem alma
2 db sárgarépa
250g zab
4 kanál szörp
Elkészítése:
1. Mossuk meg az almát, és vágjuk ki a magházát,
üreget képezve az alma belsejében.
2. Szeleteljük fel a sárgarépát
3. Keverjük össze a répadarabokat a zabbal és a szörppel
4. Töltsük meg az almát a keverékkel, és találjuk

Töltött alma:
Hozzávalók:
1 nagy alma
Egy kevés zab
Rozsos kétsesült, morzsálva répadarabokkal
Elkészítése:
Vágd le az alma felső részét, tedd félre.Kapard ki a gyümölcs belsejét.
Keverd össze a zabot, a morzsát és a répadarabokat.Facsard ki s kikapart almát, és add a gyümölcshúst a kevrékhez.
Töltsd az egészet az alma üregébe, és tedd a tetejére a félretett almakalapkát.

Lópalancsinta:
Hozzávalók:
2 répa
8,5 dkg finomliszt
1,5 dl tej
1 tojás
vaj
Elkészítése
Pucold meg és reszeld le a répát le a répát.Egy tálba tedd bele a lisztet, üsd bele a tojást, és add hozzá a tej felét.Keverd simára, ne legyenek benne csomók. Most add hozzá a maradék tejet és reszelt répát, s egy habverővel keved tovább.A palancsintatésztának kicsit krémesenek kell lennie. A palacsintasütőben olvassz fel egy kevés vajat, és süsd ki a palacsintákat.

Répa ínyenc:
Hozzávalók:
1 répa
méz
zab
Elkészítés:
Moss meg és pucold meg egy nagy répát. Kend be mézzel, majd forgasd zabba, hogy a répát teljesen befedje.

Zsúrcsemege:
Hozzávalók:
6 szelet rozsos kétszersült
2 alma
1-2 db répa
egy kevés pépesített cukorrépa(12 óráig áztatni)
Elkészítése:
Keverd össze a hozzávalókat, és kend a krémet a kétszersültekre.Díszítsd salátalevéllel.

Mézes szendivics:
Hozzávalók:
2 szelet rozsos kétszersült
méz
Elkészítése:
Bőségesen kendd be mézzel az egyik kétszersültet, és borítsd be a másik szelettel.Egyszerű és nagyszerű lónyalánkság.

Gyümölcsös répapép:
Hozzávalók:
1 szelet sárgadinnye
1 banán
szőlő
1 alma
20 dkg pépesített cukorrépa(12 órás ászatás után)
20 dkg zab
Elkészítés:
A cukorrépapépet keverd össze a zabbal.
Szeleteld fel a gyümölcsöket, és halmozd a répás zab tetejére

A lovak isteni eledele:
Hozzávalók:
7 dkg búzakorpa
méz
forró víz
Elkészítés:
Öntsd a forró vizet (óvatosan!) a korpára, keverd hozzá a mézet, és hagyd kézmelegre hűlni.
Istenien esik majd a lovadnak egy hűvös, esős lovaglás után.

Fehérrépás finomság
Hozzávalók:
1 fehérrépa
1 alma
1 körte
2 sárgarépa
Elkészítés:
Vágd le a fehérrépa tetejét és vágd üregesre a közepét.
Szeleteld fel a gyümölcsöket, és töltsd a répa belsejébe.
Tedd vissza az elején levágott kalapkát.

Pónicsemege
Hozzávalók:
1 alma
1 banán
kevés pépesített cukorrépa(12órás ásztatás után)
Elkészítés:
Vágd össze a gyümölcsöket, és keverd a cukorépapéphez.

Korpás süti
Hozzávalók:
búzakorpa
almák
répák
Elkészítés:
Öntsd a korpához annyi vizet, hogy kemény masszát kapj.
Tedd ki egy tányérra, és formázd  torta formájúra. Répa- és almaszeletekkel díszítsd.

Fincsi ló csemege:
fél alma
1 répa
2 szelet rozsos kétszersült
Elkészítés:
Vékonyan szeleteld föl az almát és a répát, és tedd a kétszersültek közé. Egy szénaszállal kötözd össze, és készen is van egy kedves ki meglepetés a lovadnak.