Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lópucolás:
Rövid fedőszőröket minden reggel erősen átkefélik . Nemcsak a tisztaság végett, hanem mert a masszázs a bőr és az izmok vérellátását is segíti.
Minden lónak külön kefét kell bisztosítani. Vagy talán nálatok az egész családnak egy fogkeféje van?


A lovat elöről hátrafelé pukoljuk.
Először gumivakaróval a növekedési irányával ellentétesen végigdörzsöljük a szőrt, így lekaparjuk a kis szennyedözéseket  érzéssel!!
A fejen és a lábakon nincs helye a vakarónak, ahol a csontok közvetlenül a bőr alatt vannak.
Itt ha szükséges, használj gumicsutakolót.
Ezután alaposan átkeféljük, először a bal, aztán a jobb oldalt. A ló bal oldalán a pucolókefét a bal kézben, a vakarót a jobban tartsd! A másik oldalon pedig fordítva. Tehét hosszú, erőteljes húzásokkal kefélje a szőrt a növekedési iránnyal megegyezően ( ügyelj a forgókra!!), és rendszeresen húzd le a kefét a vakarón. Nagyjából egy tuca kefehúzás után ütögesse le a vakarót az istálló alján.
Szőrkefélés közben ne feledkezz meg a fejről, a nyak sörény  alatti részéről, a hasról és a combok belső oldaláról. Ha a lovad közben megállás nélkül szökdécsel és nyerít, csiklandós.Szóval óvatosan!Előfordult már, hogy egy-egy ló, az őt szorgalmasan pucoló lovas fenekébe csipett. Ha a lovad ilyen alattomos szándék jeleit látod, türelmesen de határozottan told el a fejét.Mindig tedd ezt amíg a ló lemondóan tudomásul nem veszi: ez a lovas túl éber.