Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lovas fotókiállítás Budapesten 2009. márc. 15.-ig

A Bükk fehér sziklái
Nézzük meg együtt!

A Bükk hazánk egyik legszebb, legvadregényesebb hegysége, ahol a komor sziklák fenséges látványát, a völgyek festői szépségét, kultúrtörténetünk egyik örökségét, a több mint 400 éves múlttal bíró lipicait is, megcsodálhatjuk. A lófajtában olyan testet hozott létre a tudatos tenyésztői munka, az évszázadok folyamán olyan intelligenciát, szellemet, képességet hozott létre, ami valami rendkívüli.

Mozgásművészetet olyan dimenzióban, amely semmilyen más lófajtának még a legtehetségesebb egyedei sem képesek. Kevés olyan ember van, akinek nincs valamilyen lovas élménye, akit nem hatott meg e nemes állat intelligenciája, emberhez kötődése.

Balogh  Erika és Dallos Andor szervezésében, Berecz Tibor, Gál Ildikó, Just Ágota, Kappel Edit, Mitrov Gabriella, Pintér Árpád, Szabados Zsuzsanna és Váraljai János, a lipicait bemutató lovasfotóiból nyílt kiállítás Budapesten, az Arany János utca 10. szám alatti Aranytíz Művelődési Házban. A kiállítás március 15.-ig látható, naponta 9-21 óra között.

Szebbnél szebb alkotásokkal szembesülhettünk, örömmel állapítva meg, hogy a fotózó kedv egyre nagyobb keresetnek örvendő célpontja a ló. A művészek alkotásában azon érzésvilág jelenik meg, mely nem az alkotást, hanem a témát becsüli, ez meghatározza képek nagy részének a tartalmát. A művészek közül többen a kevés szín és a művi fény hívei, akik legszívesebben fekete – fehér fotókba gondolkodnak. Ezáltal vállnak az úgynevezett – többnyire táji – természeti – valóság elementáris megjelenítőivé.

Szerző: Herneczky  Frigyes
Budakalász,  2009. február 10. 

További cikkek Herencky Frigyestől >>


A Bükk fehér sziklái képgaléria